Na lange tijd weer verhalan
Door: Cor en Henk
Blijf op de hoogte en volg Cor
10 Mei 2007 | Frankrijk, Guéret
Henk heeft met Mevr. Westrus de route gemaakt richting St. Desire. Weer een mooie tocht van rond de 35 kilometer. Bussen, dorpen, romaanse kerk gezien. Door het dorp Vesdun, ze zeggen dat dit het hart van Frankrijhk is, na zoeken ezn veel vragen vinden wij ook hier wederom, 16.00 uur een Chambre D'hote. we werden hier heel hartelijk ontvangen, we waren weer dee enige gasten. Vrouw des huizes deed voor ons de was en kookte heerlijke streekgerechten, helemaal top
26 April Het Dagprogramma
6.00 uur
De wekkerr, douchen, aankleden en tas inpakken
7.00 uur/7.30 uur
ontbijt, jam, croissant, stokbrood, koffie, jus en afrekenen.
7.30 uur
LOPEN
10.30 uur
eerste stop, stokbrood met kaas en ham, fruitt en Yogurt
13.00 uur/14.00 uur
Grote Salade, perrier en koffie
15.00 uur
Fruithapje, sinasappel peer kiwi en Yogurt
ttussen 15.00 en 17.00 uur
een kleine stop voor een stokbrood met ham en kaas
17.00 uur
Hotel, Chambre D'Hote, Ferme Auberge, Gite ??????
Douchen kleding wassen, boodschappen doen, afstand en route voor de volgende dag bepalen
19.00 uur
Eten wat de pot schaft (was erg goed)
20.360 uur
naar de kamer
21.00 uur
Slapen
Dan hebben we op zo'n dag rond de 35 - 45 kilometer gelopen. dat hangt af van het weer, meestal wordt het na 14.00 uur lekker warm en dan gaan we meestal op zoek naar een slaapplaats, als het dan bewolkt blijft lopen we meestal door tot rond 16.00 - 17.00 uur.
27 April
Gelopen van Boussac naar Gueret, een vrij grote stad met diverse hotels, waarvan 1 dicht 2 andere failliet, de tocht er heen was +/- 45 km door een zeer heuvelachtig gebied, onderweg kwamen we 1 pelgrim tegen uit Duitsland, die arme man zat er helemaal doorheen, hij was op de fiets, wij hebben hem toen moed ingesproken en hij ging door.
28 April
Van Gueret naar Bourganeuf, een tocht van 35 km door een zeer groen dorploos gebied, bijna een lange kronkelweg van heuvels tot +/- 500 meter hoogte, en weer naar beneden, zeer zwaar lopen, een goede voorbereiding op de pyreneeen, in het dorp aangekomen was er een mountainbikewedstrijd, içn hety dorp hebben we rondgekeken, en lekker op het terras gezeten goed geslapen deze nacht.
29 April De rustdag
Op een rustdag doen wij ongeveer 25 kilometer lopen, dat betekent iets later weg en iets eerder stoppen, dorpjes bezoeken, etc.
30 April, Konninginnedag
Daar merk je Frankrijk niets van.
We sliepen van 29 op 30 April tot nu toe in het oudste hotel. Alles was oud, geen vloerbedekking, hondenn, maar de kamer ging er door, alleen bij Henk zaten de veren van het Matras in zijn reet, toch noàg goed geslapen, ondanks de honden de honden die bijna de hele nacht geblaft hebben, personeel dat om half 5 thuis kwam van een avond stappen
1 Mei
We Kwamen na 30 kilometer lopen in St. Prieest, een dorp met 1 hotel dat dicht was. Henk vroeg bij de donner kebab, of die ergens een slaapplaats wisten, die zei in Le Palais sur Vienne 3 Hotels, we zijn er heen gelopenn 12 kilometer verderop, daar aangekomen, 2 hotels dichht, 1 half open, die half open was maar genomen. Wel slapen geen eten.
Wij naar het dorp, helemaal niks, niks, niks. Dus toen maar aan ons noodrantsoen op de kamer, blik tonijn, tomaat, smeerkaas en evergreen en als toetje een mars. Zo de nacht doorgekomen. S'mor=gens om half 6 wakker, wassen aankleden en weg. De baas vroeg of z=we nog ontbijt wilde, we zeiden allebei in koor NO, we gaan zelf naar dfe bakker want die gaan hier allemaal om 7 uur al open. van hieruit zijn we naar Limoges gelopen dat was rond de 12 kilometer. daaR EERST LEKKER GGEGETEN? RONDGELOPEN KERK BEZOCHT? FOTO4S GEMAAKT? BOODSCHAPPEN GEDDAN (ons noodrantsoen weer aangevuld). Daarna doorgelopen naar Isle doprje met een leuk restaurant aan de Vienne. Gelukkig is heir 1 Hotel zeer oud, maar een kamer, weer de enige gasten.*
Voor het eten hebben we dagmenu genomen €11,= wat we kregen wisten we niet
Deze avond heerlijk uitgerust.
10 Mei 2007 - 11:44
Gerwina:
Lieve henk en cor, geweldig dat de berichten weer doorkomen op de site, zo kan iedereen weer meegenieten van jullie tocht. Ik weet dat jullie ondertussen al weer veeeeeeel verder zijn en dat dit het avontuur van jullie leven is.
Geweldig hé, dat Kees, Chantal en Sophie langs zijn geweest, lekker verwend met goed en vooral veel eten, wijn en gezelligheid zo kunnen jullie er weer even tegenaan. Inmiddels zijn jullie in of bijna in de bergen, dus smeer de kuitjes maar goed in.... -
10 Mei 2007 - 14:27
Renate:
Hallo mannen, wat fijn om weer wat van jullie te horen/lezen!!
Ik werd al ongerust. Het is soms best wel afzien hé?! Respect hoor!!!!
Blij dat het jullie goed gaat maar......we missen je wel hoor Cor op de woensdagavond! Dikke kus vanaf de Lievelandsbuurt -
10 Mei 2007 - 14:34
Frank En Caroline :
Hallo mannen, ik zie dat ik weer precies op tijd was voor de leuke verhalen. Geweldig om te lezen allemaal. We gaan vanavond weer lekker eten in de Rijp met moeders. Hou jullie taai en nog veel plezier! -
10 Mei 2007 - 16:46
Lautjuh:
hooi
krijgen jullie niet pijn in jullie kaken van die stokbroden.
doeii
10 Mei 2007 - 17:52
Liesbeth:
Hé mannen, ik ben weer helemaal op de hoogte!! Ik mistte de verhalen! Wat een avonturen allemaal, ik vind jullie enorme kanjers!! Ga zo door, wij genieten hier mee! Dikke zoenen, ook van Peter en Tim! -
10 Mei 2007 - 21:07
Ghans:
Bijna Ola Henk en Cor
Hij gaat lekker.
Ben van de zomer ook in Limoges geweest met de Duc. Kan me een kerk herinneren met gezellig pleintje met restaurants in de buurt en ook nog een bouwput.
Leuke berichtgeving, toppers!!
Kieponwalking,
Ghans en Karin
11 Mei 2007 - 17:02
Michel Negenman:
Ik lees je bericht tijdens mijn wandeltocht (trajecten van 3 weken) naar Rome. Ik ben nu in Bretten in Zuid Duitsland en lees dit op een PC van het Hotel waar ik ben. Fantastisch wat jullie doen. Ik maak wandeltochten van 20-25 Km en jullie van soms meer dan 35 km. Daarnaast slaap en eet ik in goede Hotels. Overdag eet ik minder dan jullie: alleen lunch om 13.00 uur, 2 broodjes. Ik ga zo'n beetje om 9.30 uur weg en kom 15-16 uur aan. Hoe houden jullie dat vol, dag in dag uit en misschien wel 3 maanden lang? Mijn petje af! Hou vol en kom heelhuids in Santiago aan!
Michel Negenman, De Rijp. -
11 Mei 2007 - 19:46
Renate:
He Pa en Henk, zo eindelijk weer een bericht van jullie. Wat loopt de wereld dan toch achter in Frankrijk dat er bijna geen computer's zijn bij de mensen thuis.
Maar ja dan is er gelukkig nog iets van een mobiel, ja want u bent en Pa van deze tijd. Alles gaat hier zijn gangentje. De kilometers die u elke dag loopt, strijkt oma, ook met plezier dan weet ze tenminsten wat het is.Dennis kookt de sterren van de hemel. Kees is lekker de camper aan het verzetten. Piet zit op school, en vaart de hele dag om de Politie te ontwijken en voetbalt daarnaast ook nog een aantal uren per dag,en eet zowat iederen dag buiten de deur. En ik hou het allemaal een beetje in de gaten. Mama is al an het verhuizen, ja met de fiets, gaat lekker snel.... Sven leeft in zijn eigen helden wereld waar echt niemand wat van snapt en Maud ja als u terug komt dan zal u het meemaken. Bo schrijft de hele dag en Thijs heeft het druk met zijn knikkerverzameling. Nou Pa dat is een klein verslag wat er in De Rijp allemaal afspeelt. Pa nog een paar weken dan zien we je weer thuis verschijnen. We bellen.
Groetjes aan je maatje Henk.
Kus Renate